Οι απαντήσεις μας στις ερωτήσεις του Θωμά Μπιζά.


   Από ότι φαίνεται ο τίτλος που χρησιμοποιήσαμε σε άρθρο του Θωμά Μπιζά τον ενόχλησε και μας έκανε κάποια ερωτήματα. Εμείς δεν πρόκειται  να κρυφτούμε και θα του απαντήσουμε, αν και ήδη γνωρίζει πολύ καλά τις απαντήσεις μας. Πριν όμως απαντήσουμε, θα θέλαμε να κάνουμε μια δύο επισημάνσεις. Στο πρώτο άρθρο του κατηγορεί τους πάντες ότι δεν πήραν μέρος στη  δημόσια διαβούλευση, αυτή που ούτε το ίδιο το ΥΠΕΝ την έθεσε για δημόσια διαβούλευση, για να την μάθουμε . Μη θέλοντας να πετάξω την μπάλα στην εξέδρα, όπως αναφέρεις φίλε Θωμά, θα ήθελα να
σου θυμίσω πως από το 2014 είσαι διοίκηση, με την πλατιά έννοια, και μέχρι στιγμής δεν έχετε πράξει τίποτα. Η ολιγωρία και η ατολμία της περιφερειακής αρχής αλλά και του ΕΔΣΝΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής από τις νέες τους διοικήσεις που θα προκύψουν  το 2019.
     Στα ερωτήματα που τέθηκαν στο Παράπονο απαντάμε λοιπόν :

"θα ήθελα να σχολιάσω την  ανάρτηση σου στο ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ  με τον τίτλο «Θωμάς Μπιζάς: φταίνε όλοι για τη WATT εκτός από τη Δούρου και τη Μπιζά»"


Ο τίτλος της ανάρτησης βγήκε από το δικό σου άρθρο που εσύ μας έστειλες για δημοσίευση, πράγμα που δεν έκανες για τα ερωτήματα που μας έθεσες  αλλά εμείς δε θα κρυφτούμε όπως εσύ πολλές φορές πράττεις.


"Εσύ πιστεύεις ότι έπρεπε να δοθεί άδεια λειτουργίας στην WATT  προκειμένου να λειτουργήσει  ΚΔΑΥ 50.000 ty εντός της ΟΕΔΑ Φυλής; Ναι ή όχι ;"

 Ξέρεις πάρα πολύ καλά πως είμαστε κάθετα  αντίθετοι σε οτιδήποτε αφορά την επέκταση ή τη διατήρηση του ΟΕΔΑ Φυλής.


"Γνωρίζεις πως η εγκατάσταση της WATT  βρίσκεται σε έκταση που ανήκει στον δήμο Φυλής και της έχει παραχωρηθεί επί δημαρχίας  κ. Μπουραίμη ;" 

  Το ερώτημα που θέτεις το γνωρίζουμε και το Παράπονο Φυλής έχει πάρα πολλές φορές γράψει και ασχοληθεί με την WΑΤΤ A.E.  Άμα θα ψάξεις λίγο, θα δεις ότι έχει ασχοληθεί από την εποχή που έστηνε προεκλογικά περίπτερα για περιφερειάκο σύμβουλο του Σγουρού, την ύποπτη φωτιά που το κατέστρεψε, την παράνομη ανέγερσή του, τα προβλήματα του προέδρου της με τις  δικαστικές αρχές της Κύπρου και πολλά άλλα που μπορείς και εσύ ο ίδιος να τα ψάξεις.

  
"Γνωρίζεις πως ο κ. Χ. Παππούς  δεν συγκάλεσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της WATT που ζητούσε να μετατραπεί σε  ΜΕΑ;"

  Όντως  δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας να έγινε δημοτικό συμβούλιο γι΄αυτό το θέμα καθώς επίσης και για ότι άλλο αφορά το ΧΥΤΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις και πάντα έκτακτα.


"Γνωρίζεις πως ο δήμαρχος της Φυλής δεν πήρε μέρος στην συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ (2-12-2016) που δεν ενέκρινε την ΜΠΕ της WATT  
Γνωρίζεις πως σε αυτήν την συνεδρίαση που απέρριψε την μελέτη της WATT  πήραν μέρος μόνο η Δούρου , η Μπιζά, η Κορωναίου και ο Δαμιανός που είναι και αναπληρωματικό μέλος ;
Το μόνο συλλογικό όργανο που πήρε απόφαση κατά της WATT , ήταν η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και (όλως τυχαίως)  από την συνεδρίαση ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ συγκεκριμένα πρόσωπα."

   Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, από την συγκεκριμένη συνεδρίαση έλειπαν και όχι τυχαίως ο Δημήτρης Μπουραΐμης, ο Άρης Βρούστης περιφερειακός σύμβουλος της Δούρου , επικεφαλής (ή όποιο άλλο τίτλο έχει.....) για το ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων ,  ο Σταύρος Ιατρού επιστημονικός συνεργάτης (ή όποιο άλλο τίτλο έχει....) της Δούρου και  εμπνευστής της μετατροπής των λατομείων σε ΧΥΤΥ που όλως τυχαίως δεν υπάρχει ανενεργό λατομείο στη Λαυρεωτική. Για να μην νομίζεις πως αφήσαμε εκτός τον Χρήστο Παππού,  ήταν ο μόνος που ήταν δικαιολογημένα απών αφού έλειπε για το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη. Το σχετικό άρθρο θα το δεις Ε Δ Ω και Ε Δ Ω
Ενώ Ε Δ Ω  μπορείς να διαβάσεις την άποψή μας πώς το ΟΧΙ της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ θα γινόταν ΝΑΙ αφού έδειχνε στην WATT πως θα το πετύχει.


"Λοιπόν για να είμαστε συνεννοημένοι . Οι μόνοι που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις την υπόθεση της WATT ήταν η ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.  Εγώ είμαι περήφανος και για την ΠΡΩΣΥΝΑΤ και το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και για την προσωπική μου στάση.
Εμείς είμαστε που  μιλήσαμε για τις ευθύνες όλων Αν κάποιος προσπαθεί να κουκουλώσει ευθύνες αυτός είσαι εσύ και όχι εγώ.
Εμείς  πήγαμε και  στις διαδηλώσεις και στα υπουργεία  και στις πολεοδομίες για να σταματήσουμε την WATT.  Εμείς αποκαλύψαμε μέσα από τα κείμενα και τις ανακοινώσεις μας όλη αυτή την βρώμικη ιστορία.
Εσύ τι έκανες;"

Το τι πρωτοβουλίες έχω πάρει προσωπικά για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, το ξέρεις πάρα πολύ καλά αλλά δεν αφορά τους αναγνώστες. Το τι στάση έχει κρατήσει το Παράπονο Φυλής το βλέπεις από τους συνδέσμους που παρέθεσα και όχι μόνο. Τα υπόλοιπα από κοντά γιατί πάλι θα πεις ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα και υπάρχει και κίνδυνος να εκτεθείς.

Με εκτίμηση .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια