Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία των ανθρώπων από τα κουνούπια

Παρασκευή 21  Ιουλίου  2017
Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία των ανθρώπων από τα κουνούπια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Είναι γνωστό ότι τα κουνούπια αποτελούν σοβαρότατο παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση νοσημάτων όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός κ. ά., ενώ η αντιμετώπισή του απαιτεί συνεχής, επαναλαμβανόμενες και ετήσιες δράσεις.
Για αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο οι πολίτες να τηρούν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και ειδικότερα θα πρέπει να :

  • Απομακρύνουν το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.
  • Να φροντίσουν το πότισμα να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες και ποτέ το βράδυ ενώ θα πρέπει να έχουν προχωρήσει στο κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών που έχουν στον κήπο τους γιατί σε αυτά τα σημεία βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια.
Το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών τόσο για την προστασία των ανθρώπων από την όχληση ή τις ασθένειες για τις οποίες τα κουνούπια είναι φορείς αλλά και για την αποφυγή παραπληροφόρησης και δημιουργίας σύγχυσης ή και πανικού, όσο και για την κατάδειξη των τρόπων ή μεθόδων με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν και οι ίδιοι στην αντιμετώπιση των εντόμων. εκτελεί το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Φυλής που στεγάζεται στην συμβολή των οδών Βυζαντίου & Μιαούλη 1, στην Δημοτική Ενότητα Φυλής (Χασιά).
Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και για υπόδειξη σημείων με στάσιμα και λιμνάζοντα νερά στα:
Τηλ.: 213 206 0020
Email: doikanapt@fyli.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια