"Και όμως γυρίζει"



  Το 1633 στη Ρώμη ο Γαλιλαίος καταδικάστηκε για τη θεωρία του πως η Γη είναι στρογγυλή και  γυρίζει γύρω από τον Ήλιο.  Σύμφωνα με την ιστορία, ο Γαλιλαίος φεύγοντας από την Ιερά Εξέταση που τον είχε καλέσει για να απαρνηθεί αυτή τη θεωρία αυτός επέμεινε στην άποψη του αναφωνώντας το πλέον γνωστό "Και όμως γυρίζει". Από τότε χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να  αποδεχτεί η κοινωνία αυτή τη θεωρία. Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1638 λέγεται πως με το πείραμα των φαναριών ο Γαλιλαίος  ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να μετρήσει την ταχύτητα του φωτός. 

  Σήμερα παρόλο που όλος ο κόσμος έχει αποδεχτεί την πρώτη θεωρία και γνωρίζει την ταχύτητα του
φωτός έρχεται το facebook να τα ανατρέψει όλα αυτά. Μέσα εκεί συναντάμε κάποιους ανθρώπους που  νομίζουν πως όλα γυρίζουν γύρω από αυτούς όπως γίνεται με το Ήλιο. Επίσης άλλο ένα φωτεινό σημείο που το συναντάμε συνήθως τη νύχτα είναι αυτό που το ονομάζουμε διάττοντα αστέρα. Ας θυμίσουμε την ακριβή ορολογία, διάττων αστέρας είναι ένα φωτεινό σημείο που είναι σαν αστέρι, εμφανίζεται από το πουθενά στον νυκτερινό ουρανό, κινείται με ταχύτητα ορατή επί λίγα δευτερόλεπτα και μετά εξαφανίζεται, τα γνωστά μας πεφταστέρια.

  Σίγουρα η επιστήμη κάποια στιγμή θα μπορέσει με κάποιο τρόπο να τους βοηθήσει να ταξιδέψουν εύκολα στα αστέρια ίσως και  με την ταχύτητα του φωτός μέχρι τότε όμως ................ας κοιταχτούν και λίγο στον καθρέπτη!!!

Παραπονιάρης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια