Το χειρότερο σενάριο για το λατομείο Μουσαμά επαληθεύετε;;;;


    Είχαμε γράψει την 1 Αυγούστου η "αξιοποίηση" του λατομείου Μουσαμά ήταν θέμα συζήτησης στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ. Από την επόμενη κιόλας μέρα με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Φυλής ενημέρωσε πως το ΟΧΙ από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει αυτό που σχεδιάζεται.
   Η δημοσίευση της απόφασης έκρυβε μόνο δυσάρεστες ειδήσεις. Από τα 153 λατομεία τελικά μόνο τα 20 μπορούσαν να ενταχτούν στο σχέδιο "αξιοποίησης" τους . Από αυτά τα 20 μόνο τα 8 στην ηπειρωτική Αττική μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν ΧΥΤΥ   με το μεγαλύτερο σε έκταση να είναι το λατομείο Μουσαμά με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να είχε ανατραπεί ;  Πιστεύουμε πως ναι όπως θα το αναλύσουμε παρακάτω:
 Αν η κυρία Δούρου είχε φροντίσει να το εξαιρέσει από το νέο ΠΕΣΔΑ, πράγμα που δεν έγινε. Υπάρχει ακόμα μια μικρή ελπίδα αφού στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι:
   "το ΕΑΛΜ «Μουσαμά» περιλαμβάνεται ως ΧΥΤΥ στο Ν. 3164/2003, ανήκει στο
   Δήμο Φυλής οπότε ενδεχομένως αποκλείεται με βάση τη δέσμευση του ΠΕΣΔΑ
   για απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής πλην όμως είναι το ΕΑΛΜ με τη μεγαλύτερη
   ωφέλιμη χωρητικότητα στην περιοχή."

Αφού δεν εξαιρέθηκε το λατομείο Μουσαμά από το νέο ΠΕΣΔΑ φτάσαμε στο κρίσιμο σημείο της ψηφοφορίας όπου και πάλι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι.
     Διαβάζοντας την απόφαση εντύπωση μας έκανε το χαλαρό ΟΧΙ του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη που άφησε ορθάνοικτη την πόρτα για να μπορέσει να το μετατρέψει σε ΝΑΙ αν χρειαστεί.
   Το τρίτο ΟΧΙ ήρθε απρόσμενα από το Σταύρο Ιατρού όχι όμως γιατί μας αγάπησε ξαφνικά αλλά για να προστατεύσει τη δική του περιοχή. 
     Έκπληξη μας προκάλεσε το ΝΑΙ της Αφροδίτης Μπιζά που περιμέναμε, από την στάση που κρατάει ο άνδρας της, το ΛΕΥΚΟ που θα ήταν η καλύτερη επιλογή της για την περιοχή μας.
   Καταλήγοντας λοιπόν αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι πάμε για επιβολή του χειρότερου σεναρίου για την περιοχή. Με απλά λόγια το 2019 μήπως το λατομείο Μουσαμά θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο  μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την επέκταση του ΧΥΤΑ, την λεγόμενη Γ΄Φάση.;;;;;;;;;;;;;;
  Το Παράπονο Φυλής θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και ευελπιστεί πως η Περιφέρεια Αττικής, δήμος Φυλής και οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις αποφάσεις θα πράξουν τα δέοντα ώστε να αποτραπεί το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο για την περιοχή.

Ακολουθούν οι σχετικές αποφάσεις:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια