Ταινία μικρού μήκους η ζωή μέσα στο ΧΥΤΑ Φυλής(βίντεο)

   Μία ταινία ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο 40ο Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μας δείχνει τη ζωή ανθρώπων που καθημερινά εισέρχονται παράνομα στη χωματερή Φυλής για να μαζέψουν ότι έχει αξία ώστε να το πουλήσουν για να βγάλουν τα προς το ζην. Ο σκηνοθέτης Αντώνης Κιτσίκης που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και  σήμερα κατοικεί στην Αγγλία απαντά σε πέντε ερωτήσεις που αφορούν το «Harvest in Νew Life»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;
Το «τώρα» είναι σχετικό. Η ταινία τελείωσε ένα χρόνο πριν. Δεν θα την έκανα τώρα - τώρα θα έκανα κάτι σχετικό με τζιτζίκια ή σκιές. Τότε είδα κάτι μέσα σε αυτή την ιστορία. Μου έγινε εμμονή. Ηταν η μυρωδιά, το μέρος, το ένστικτο. Η αναζήτηση μιας αλήθειας.
Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;
Ως την πρώτη κακή ταινία που έκανα.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;
Τι είναι τα σκουπίδια.
Harvest in New Life 607
Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;
Με την εμπειρία που έχω, θα έλεγα όπως οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η μόνη διαφορά είναι οι ιστορίες που βρίσκεις στην κάθε χώρα. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το επίμονο και έντονο βλέμμα ενός τσιγγάνου που με έκανε να αναρωτηθώ εάν θα φύγω ζωντανός από το σπίτι του.
Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;
Είναι κάτι που θυμάμαι να ακούω μικρός. Γνωρίζω ότι είναι ένα πανόραμα του «μικρού» ελληνικού σινεμά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εκδηλώσεις σαν και αυτές. Να προβάλλεται η δουλειά κινηματογραφιστών μέσα σε ένα ΣΙΝΕΜΑ, κι όχι απλά σε μια οθόνη. Η εμπειρία είναι διαφορετική. Το σινεμά είναι να ονειρεύεσαι.
info
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κιτσίκης
Φωτογραφία:Τόμας Κούνστλερ
Μοντάζ: Αντώνης Κιτσίκης
Ηχος: Νίκος Αντωνιάδης
Drone Operator: Τάσος Φύτρος
Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από το «Harvest in New Life»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια