H κατεδάφιση επικίνδυνων κτηρίων συνεχίζεται με πολλαπλά οφέλη


  Ο σεισμός που είχε χτυπήσει την περιοχή μας το 1999, εκτός από τις ανθρώπινες ζωές συνανθρώπων μας που χάθηκαν, είχε αφήσει και δεκάδες κτήρια κατεστραμμένα.  Όλα αυτά τα χρόνια αυτά τα οικήματα έφερναν στην μνήμη μας την καταστροφή που είχε πλύξει την περιοχή.  
  Ο Δήμος Φυλής συνεχίζει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, προχωρώντας σε κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτηρίων, που όλα αυτά τα χρόνια εκτός του ότι γίνονταν στέκια παραβατικότητας, μερικά από αυτά, αμαύρωναν και την εικόνα της πόλης μας. Σήμερα το πρωί είχε σειρά να κατεδαφιστεί  το κτήριο που βρισκόταν επί της λεωφόρου Φυλής στη διασταύρωση με την οδό Οδυσσέα Ελύτη. 
  Από ότι μαθαίνουμε τα υλικά της κατεδάφισης, όπως και από τις υπόλοιπες κατεδαφίσεις, ανακυκλώνονται αφού μεταφέρονται στον σπαστήρα  που λειτουργεί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Φυλής. Κατόπιν μετατρέπονται σε 3Α (αμμοχάλικο) για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της υπηρεσίας ύδρευσης. Το όφελος για το δήμο είναι διπλό, από τη μία δε χρειάζεται να τα μεταφέρει σε ειδικές εγκαταστάσεις απόρριψης αδρανών υλικών, που βρίσκονται δεκάδες χιλιόμετρα μακρυά, ενώ από την άλλη δε χρειάζεται να αγοράζει 3Α υλικό απαραίτητο για να κλείνουν οι λακκούβες που δημιουργούνται στους  δρόμους της περιοχής.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια