ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
προς τους συλλόγους και τους άλλους μαζικούς φορείς του Δήμου Φυλής


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σας καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων του Δήμου Φυλής, με θέμα:

«Οι εξελίξεις μετά τη νέα αδειοδότηση της Β΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής και την αποδοχή της μελέτης για νέους ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, που αφορά και στα λατομεία Μουσαμά - Μελετάνι – ΤΙΤΑΝ».


Η δημοσιοποίηση της μελέτης για νέους ΧΥΤΑ/Υ σε ανενεργά λατομεία – μεταλλεία της Αττικής (ΕΑΛΜ) έδειξε -για μια ακόμη φορά- πως κανείς δε θέλει νέες υποδομές διαχείρισης στην περιοχή του και πως όλοι «ποντάρουν» στην ανοχή και στην απάθεια της Δυτικής Αττικής και των κατοίκων της. Από την άλλη πλευρά, η νέα αδειοδότηση Β΄φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, δηλαδή, μια νέα επέκταση του ΧΥΤΑ, δείχνει ότι ο προσανατολισμός της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, ανεξάρτητα από κούφιες διακηρύξεις, είναι κι αυτός στραμμένος στη συνέχιση και στη διαιώνιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής, συμπεριλαμβανομένου του ΧΥΤΑ (με την επέκταση και στη Γ΄ Φάση ή με τη δημιουργία νέου στο λατομείο του Μουσαμά στην Ζωφριά). 

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα χέρια και ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μόνο με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων μας σε συνεχείς, κοινές και ενωτικές δράσεις. Μέχρι να καταλάβουν οι αρμόδιοι κρατικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς ότι «έφτασε ο κόμπος στο χτένι» και ότι πρέπει επιτέλους να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής, να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων, να πάψει –σε πρώτη φάση- το ΕΜΑΚ Φυλής να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα και να αρχίσει να υλοποιείται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο ολόκληρης της εγκατάστασης.
Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 18/9/, στις 7 μ.μ., 
στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων στη Λεωφόρο Φυλής 165


Η Γραμματεία του
 ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια