Όλα τα είχε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου.


   Σημαντικές αναφορές, απουσίες και τις μπομπονιέρες που παραλίγο να μοιραστούν λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση περιλάμβανε το  δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017.
    Για πρώτη φορά παρακολουθήσαμε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού να δίνει απάντηση στα Δελτία Τύπου του πρώην Δημάρχου όχι με Δελτίο Τύπου αλλά,  όπως προβλέπεται,  θεσμικά κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι απαντήσεις που έδωσε ξεκαθάρισαν το τοπίο σχετικά με το κόστος των κατεδαφίσεων που πραγματοποιεί  ο Δήμος Φυλής.
   Ένα δεύτερο σημαντικό σημείο της συνεδρίασης αφορούσε την αναγγελία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απόκτησης ιδιοκτησιακά του Πάρκου Πόλης από το Δήμο Φυλής κατά τη διάρκεια του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.
   Κατόπιν έγινε λόγος για την σύνδεση του κολυμβητηρίου με παροχή Φυσικού Αερίου ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των εγκαταστάσεων. Με την ολοκλήρωση αυτής της σύνδεσης ανοίγει ο δρόμος ώστε να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου  προς τα Άνω Λιόσια, όπως ανέφερε ο μηχανολόγος-μηχανικός Χρήστος Μουζακίτης. Παρά τις επιφυλάξεις που έθεσε ο πρώην δήμαρχος και πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΕΠΑ,  τελικά υπερψήφισε το θέμα.
   Ηχηρή υπήρξε  η αποχώρηση του πρώτου της τάξης συμβούλου της παράταξης του Χρήστου Παππού πριν καλά καλά ξεκινήσει η συνεδρίαση, ενισχύοντας τις φήμες ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ενδοπαραταξιακά.
   Προς το τέλος άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο και για έναν παραταξιακό γάμο που προετοιμάζεται. Ήδη συζητιέται έντονα πως έχουν γίνει οι προετοιμασίες και έχει προσφερθεί το σχετικό δακτυλίδι. Μπορεί χτες να μην μοιράστηκαν μπομπονιέρες, αλλά προβλέπεται να μοιραστούν αρκετές  μόλις τελεστεί το "χαρμόσυνο" γεγονός.
  Τέλος σε συζητήσεις που έγιναν στο "περιστύλιο" της αίθουσας "ΜΕΛΙΝΑ" ,  έγινε αντιληπτή η ανεπαρκής ενημέρωση που έχουν λάβει στελέχη της αντιπολίτευσης για σημαντικά ζητήματα που αφορούν το τόπο ( χωματερή!). Για την έγκυρη ενημέρωσή τους παραθέτουμε την παρακάτω πρόσφατη απόφαση στην οποία βεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ποιοι ψηφίζουν τι. Καλός είναι ο σχολιασμός για τα απορρίμματα αλλά ας γνωρίζουμε και που πάνε αυτά και προπάντων ποιοι ψηφίζουν συνεχώς ώστε ο ΧΥΤΑ να παραμένει ανοικτός.


   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια