Η αρχή γίνεται για κάτι που απολαμβάνουν χρόνια οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.



   Μία από της σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της 24ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 αφορούσε την  έγκριση της σύμβασης του Δήμου Φυλής με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε., ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του Κολυμβητηρίου Άνω Λιοσίων Δήμου Φυλής με το δίκτυο διανομής Φυσικού Αερίου.
   Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης αναμένεται να ελαφρυνθεί το κόστος θέρμανσης του νερού της πισίνας αλλά και των χώρων του κολυμβητηρίου, ενώ η αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με αντίστοιχους  φυσικού αερίου θα συμβάλει στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με  οικονομία και σεβασμό προς το περιβάλλον.
  Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα για την αλλαγή του ενεργειακού χάρτη της περιοχής και την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για φτηνή ενέργεια. Μην ξεχνάμε πως η περιοχή μας βρίσκεται στις παρυφές της Πάρνηθας έχοντας ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
  Τονίζεται ότι η ΔΕΠΑ δεν έχει εντάξει στο δίκτυό της την περιοχή μας , παρόλο που τροφοδοτεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, στη συνοικία Πανοράματος, τον ένα από τους δύο σταθμούς που έχει για τον ανεφοδιασμού των οχημάτων της . Ο σταθμός αυτός αποτελεί ήδη σημείο ανεφοδιασμού εκατοντάδων δημόσιων αλλά και ιδιωτικών οχημάτων που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους το φυσικό αέριο.
   Ελπίδα όλων αποτελεί  στα πλάνα της ΔΕΠΑ αλλά και του Δήμου Φυλής  να μην είναι μόνο η σύνδεση του κολυμβητηρίου με φυσικό αέριο αλλά να επεκταθεί και στις σχολικές μονάδες της περιοχής ώστε να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με την τροφοδοσία τους με πετρέλαιο. Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει να διευρυνθεί το δίκτυο ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση κατοικιών και επιχειρήσεων με φυσικό αέριο.   
  Πατώντας ΕΔΩ θα μπορέσετε να δείτε ποιο θα είναι το συνολικό ετήσιο οικονομικό όφελος αλλά και το όφελος προς το περιβάλλον, με τη χρήση του φυσικού αερίου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια