Καθιερώνεται στη Φυλή ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία(βίντεο)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθιερώνεται στη Φυλή ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία
ü  ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
ü  ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΠΠΟΥΣ-ΜΠΡΕΜΠΟΣ
Η εξωστρέφεια του Δήμου Φυλής, με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού του παρελθόντος και του φυσικού του κάλλους, ξεδιπλώθηκε μπροστά σε κορυφαίο διεθνές ακροατήριο πολιτικών και πανεπιστημιακών και καλύφθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρρακτορείο Ειδήσεων.
Μιλώντας, το απόγευμα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο Σούνιο, ενώπιον τριών Προέδρων της Δημοκρατίας, του Έλληνα Προκόπη Παυλόπουλου, του Ιταλού Σέρζιο Ματαρέλα και του Πορτογάλου Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, του πρώην Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην Υπουργού και Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κά, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης τόνισε την ιστορικότητα της Φυλής με κορυφαία γεγονότα την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος των Τριάκοντα από τον Θρασύβουλο και την απελευθέρωση της Αθήνας από τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου. Πρόσθεσε ακόμα ότι με αφετηρία την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 καθιερώνεται, σε ετήσια βάση, στη Φυλή το Διεθνές Συνέδριο για τη Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Φυλής και Τουρισμού Σπύρος Μπρέμπος.
Ο Δήμαρχος Φυλής είχε φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον συνεχάρη για τη συνεργασία του με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, στον οποίο, άλλωστε, συμμετέχει ο ίδιος αλλά και οι ομόλογοί του της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Αντάλλαξε, επίσης,  θερμές χειραψίες με τους Προέδρους της Δημοκρατίας της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, την Βασιλική Θάνου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα αναδείξουμε την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της περιοχής μας, με απώτερο στόχο να προωθήσουμε τον τουρισμό και να βελτιώσουμε την επισκεψιμότητα στην περιοχή, με μοχλούς ανάπτυξης την ψυχαγωγία και την εστίαση που αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία» του Δήμου μας.

Αρχίσαμε με την εκδήλωση για τον καπετάν Μελέτη Βασιλείου στο Σύνταγμα, συνεχίσαμε με το έργο ανάδειξης της ιστορικής μας κληρονομιάς και τώρα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μέσα από τη συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, ένα φορέα με διεθνές κύρος. 
Σημειωτέον ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού  συμμετέχουν 16 χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης, 4 Δημόσιες Αρχές  δηλαδή τα Υπουργεία Δικαιοσύνης- Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Βουλή των Ελλήνων, η Περιφέρεια Μρέτσκο, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και 65 Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που συνεργάζεται με τον Οργανισμό», δήλωσε μετά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Φυλής, που αναχώρησε αμέσως, με το Σπύρο Μπρέμπο, για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ήταν καλεσμένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δεξίωση προς τιμήν των ομολόγων του της Ιταλίας και Πορτογαλίας.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια