Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ

Ένα ακόμη μεγάλο έργο που εξασφάλισε για τον Δήμο Φυλής ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, στον νευραλγικό μάλιστα τομέα της Παιδείας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την έναρξη της υλοποίησή του.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, έργο προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προσφέροντάς τους εκπαιδευτική διέξοδο και προοπτικές μελλοντικής επαγγελματικής προόδου.
«Η ίδρυση του Ειδικού Γυμνασίου θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές που για διαφόρους λόγους μένουν εκτός σχολικού πλαισίου, να έχουν πρόσβαση στη μάθηση», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, χαρακτηρίζοντας το έργο υψηλής σπουδαιότητας για τη Δημοτική Αρχή. «Η εκπαίδευση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού κι εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να το εξασκήσει», τονίζει ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι «η Παιδεία αποτελούσε και αποτελεί θεμέλιο λίθο στο πρόγραμμα της Διοίκησής μας».
Η προκήρυξη του διαγωνισμού από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε. - πρώην ΟΣΚ) έρχεται ως επιστέγασμα των ενεργειών του Δήμαρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, αφετηρία των οποίων ήταν η επίσκεψή του στην Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Γιάννα Κοντούλη και Νίκο Παπαδάκη αντίστοιχα, στις 22 Φεβρουαρίου 2016.
Το έργο είναι πρωτοποριακό και η μελέτη του έχει βραβευτεί σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Περιλαμβάνει την κατασκευή του «Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων» στην περιοχή της Λίμνης, πίσω από το Πάρκο Πόλης (σε οικόπεδο επιφανείας 4687,66 m2 στο ΟΤ Γ 1205 της ΔΕ Άνω Λιοσίων) και αφορά στην κατασκευή 2 κτιρίων, με συνολικά 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα εκτόνωσης – παιχνιδιού, 1 αίθουσα ησυχίας – ηρεμίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 1 αίθουσα βιβλιοθήκης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών, 1 εργαστήριο πληροφορικής, 3 εργαστήρια μουσικής – αισθητικής αγωγής – ξένων γλωσσών, 1 κλειστό κολυμβητήριο – γυμναστήριο και 7 ειδικά εργαστήρια.
Το έργο, προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους μέσω της ένταξής του από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020».
Ο ανοιχτός διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΚΤΥΠ Α.Ε. για το έργο «Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων – Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις» έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 17η Οκτωβρίου 2017, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2017.

Λεζάντα:  "Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Δημάρχου στην Πρόεδρο της ΚΤΥΠ Γιάννα Κοντούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Παπαδάκη, στις 22 Φεβρουαρίου 2016"


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια