Χρήστος Παππούς «Στο Λατομείο Μουσαμά δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήστος Παππούς «Στο Λατομείο Μουσαμά δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι»
Τη σθεναρή απάντηση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού ότι στο Λατομείο Μουσαμά δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό σκουπίδι έλαβε  ο πρώην Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης.
Ο πρώην Δήμαρχος  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου κατά την τοποθέτησή του στα θέματα προ ημερησίας διάταξης ανέφερε ότι ο ΕΔΣΝΑ προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση λατομείου στη Δυτική Αττική, με τον κίνδυνο να υποδέχεται τα υπολείμματα του εργοστασίου ανακύκλωσης.
Ο Χρήστος Παππούς από την πλευρά του, απαντώντας και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση , για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέρθηκε αναλυτικά  σε αποφάσεις του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων αλλά και του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής στις 27 Ιουλίου του 2016. Στις εν λόγω αποφάσεις  όπως ανέγνωσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017, τονίζεται ρητά και κατηγορηματικά πως ο  Δήμος Φυλής  δε δέχεται καμία επέκταση της χωματερής  και καμία χρήση του,  προς αποκατάσταση, λατομείου του Μουσαμά.
Ο ίδιος επεσήμανε πως  οι απόφαση του 2016 είχε  ληφθεί κατά πλειοψηφία και όχι από το Σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό ζήτησε την ομόφωνη επικαιροποίησή της, προκειμένου η θέση του Δήμου Φυλής να είναι ακόμη πιο ισχυρή, για οποιονδήποτε αγώνα χρειαστεί, χωρίς ωστόσο να λάβει θετική απάντηση.
Για το Λατομείο Μουσαμά επιπρόσθετα, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε ΧΥΤΥ ούτε ΧΥΤΑ και μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει  η διαδικασία που εκτός από άλλα σημεία του Δήμου Φυλής, περιλαμβάνει και την αγορά 10.000 δέντρων για τη δενδροφύτευση  του.
Ακολουθούν  τα βίντεο με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια