Μετακομίζει στα Άνω Λιόσια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και η Δίωξη Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς.



     Στην υπηρεσία υπηρετούν συνολικά 100 άτομα που θεωρείται ότι η μετακίνηση της μονάδας τους θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην προβληματική περιοχή του Ζεφυρίου (ναρκωτικά, πυροβολισμοί, τραυματισμοί, αλλά και αποδράσεις κ.λπ.)
Η μετακίνηση γίνεται πιο γρήγορα από την ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν (Φεβρουάριο του 2018), επειδή η ΕΛΑΣ και το υπουργείο είναι πλέον έξαλλοι με το «άβατο» των Ρομά στις περιοχές αυτές, με το θράσος τους να χτυπούν ακόμα και αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικά τμήματα λιντσάροντάς τους και πολλά άλλα που δεν συνάδουν με εικόνα «αξιοπρέπειας για τις δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή». Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείο αποφάσισαν ότι αυτή η έξαρση εγκληματικότητας μπορεί να καμφθεί μόνον χτυπώντας το πρόβλημα στη ρίζα του, δηλαδή στο Ζεφύρι.
Οχυρώνεται το νέο κτίριο
Η μεταστέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής θα γίνει σε περιοχή των Άνω Λιοσίων και συγκεκριμένα σε κτίριο που στεγάζεται η πολεοδομία.
Αντιπροσωπεία της Δυτικής Συμμαχίας Αστυνομικών επισκέφθηκε τον συγκεκριμένο χώρο και διαπίστωσε ότι η ισχύουσα κατάσταση των εγκαταστάσεων δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των αστυνομικών.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας με αρμόδιους φορείς.
Από τις συναντήσεις αυτές βγήκε το συμπέρασμα ότι ήδη έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί σχετικό έργο που αφορά την θωράκιση του χώρου.
Προκειμένου το έργο να πληροί τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας και να είναι προσαρμοσμένο στις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας, η μελέτη έχει ανατεθεί σε μηχανικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής: το συνολικό εμβαδό της έκτασης που θα παραχωρηθεί είναι 5,5 στρέμματα περίπου.
Θα κατασκευαστεί περίφραξη ασφαλείας ύψους άνω των 3 μέτρων, από τσιμεντένια αλφα μπλοκ, μεταλλική κατασκευή και κονσερτίνα περίφραξης στρατιωτικού τύπου.
Προβλέπονται επίσης η κατασκευή 2 υπερυψωμένων αλεξίσφαιρων φυλακίων όπως και η τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε όλο το μήκος της περίφραξης.
Επίσης έχει προβλεφθεί να υπάρξουν πλην της κεντρικής, άλλες τουλάχιστον 3 πύλες ασφαλείας εισόδου εξόδου στην περίφραξη.
Το κόστος των εργασιών θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Φυλής ο οποίος επίσης θα παραχωρήσει μεγάλο αριθμό οχημάτων τύπου τζιπ για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
«Μας κάνουν δώρο στους κακοποιούς» λένε οι αστυνομικοί
Η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρει την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής από το Αιγάλεω στο Ζεφύρι, βρίσκει αντίθετους τους συνδικαλιστές αστυνομικούς που ξεσπούν καταγγέλλοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση, στην ουσία «αφοπλίζει» τις μάχιμες αυτές υπηρεσίες σε μια ζώνη που δρουν οι μεγαλύτερες μαφίες της Αττικής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
«Νύχτα δρομολογεί τη μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Αττικής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά τις αντιδράσεις της Ένωσης μας για την αχαρακτήριστη απόφαση της μετεγκατάστασης των ανωτέρω Ειδικών Υπηρεσιών Ασφάλειας από την περιοχή του Αιγάλεω στο Ζεφύρι που ακόμα και οι πιο αδαής αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην εγκληματικότητα της πολύπαθης Δυτικής Αττικής εφόσον οι «μυστικοί» αστυνομικοί, τα πρόσωπα τους, τα μέσα μετακίνησης τους κ.λ.π., τίθενται σε κοινή θέα και δωρίζονται στους κακοποιούς, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισπεύδει σκανδαλωδώς διατάζοντας άρον άρον την μεταφορά τους, για να προκάνουν τι;
Για το φλέγον ζήτημα έχουν ενημερωθεί όλοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές της Δυτικής Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής ο Περιφερειακός τομέας Δυτικής Αθήνας, πολιτικά κόμματα και βουλευτές. Όλοι ανεξαιρέτως αντελήφθησαν την αστοχία της συγκεκριμένης απόφασης κατανοώντας πλήρως τους προβληματισμούς μας και τις αντιρρήσεις μας και δεσμεύτηκαν όλοι να θέσουν το ζήτημα στον καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργό που φυσικά έχει και την τελική ευθύνη.
Για το θέμα ενημερώσαμε και τον δήμαρχο Φυλής, κύριο Χρήστο Παππού και του απευθύναμε δραματική έκκληση να μην προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, γνωστοποιώντας του τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όχι μόνο στον Δήμο του αλλά και σε όλη την Δυτική Αττική καθώς και την ανήκεστη και μη αναστρέψιμη βλάβη που θα προκαλέσει.
Το Υπουργείο τέλος αντί να προβληματιστεί και να μπει σε διάλογο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος από τα οποία δυστυχώς κανείς δεν διδάχθηκε!!!
Η πολύπαθη Δυτική Αττική, η πιο εγκληματογόνος περιοχή πανελλαδικά, και οι κάτοικοί της, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα. Καλούμε ακόμη μία φορά όλους τους φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και πιστεύουμε στην ενεργοποίηση των πολιτών για να μην κληθούν στο τέλος να πληρώσουν τον λογαριασμό από τα λάθη των ηγεσιών για ακόμη μία φορά. Η Δυτική Αττική θέλει ουσιαστική Ασφάλεια και όχι πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια