Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Για την ανοιχτή πληγή του ΕΜΑΚ Φυλής.

 Του Θωμά Μπιζά.«Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑ) απορριμμάτων, 
βρίσκεται στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτ. Αττικής.
 Πρόκειται για μια σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης 
συμμείκτων αστικών απορριμμάτων, που με τη λειτουργία του συμβάλλει στην επίτευξη των 
εθνικών στόχων για την ανακύκλωση. Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε με 
συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.                                                                                      Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης – Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) ξεκίνησε να 
κατασκευάζεται το 1997 και η έναρξη λειτουργίας του έγινε τον Μάρτιο  του 2010.Είναι από 
τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Απασχολεί περίπου 200 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων 
και διαθέτει σύγχρονο εσωτερικό ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο παρακολουθούνται on 
...

Με τη νέα φιλοσοφία της λεωφορειακής γραμμής 735 δε θα σταματάνε τα δρομολόγια στις 18.00


Με νέα φιλοσοφία επανασχεδιάστηκε από τον ΟΑΣΑ η λεωφορειακή γραμμή 735 στο Ζεφύρι.
Μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Φυλής, ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ υιοθέτησε ριζικές αλλαγές στη γραμμή που στοχεύουν, αφενός στην εξυπηρέτηση του κόσμου κι αφετέρου στον περιορισμό των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.
Με το νέο σχεδιασμό η λεωφορειακή γραμμή 735 δεν θα καταλήγει από το σταθμό του Ηλεκτρικού Κάτω Πατησίων στο Μενίδι, αλλά στο συντριβάνι των Άνω Λιοσίων, απ΄όπου θα επιστρέφει προς τα Κάτω Πατήσια.
Νέο στοιχείο αποτελεί η διέλευση της γραμμής μέσω των οδών Παναγίας Γρηγορούσας, Σουλίου, Μπουμπουλίνας και Εθνικής Αντίστασης, ώστε να αποφευχθεί η επικίνδυνη διαδρομή γύρω από τη συμβολή της Παναγίας Γρηγορούσας με την Εθνικής Αντίστασης, όπου είχαν προκληθεί επιθέσεις στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσει το σωματείο των οδηγών και να διακόψει τα
...

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φυλής


...

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Δύσκολη μέρα ξεκίνησε σήμερα για το Δήμο Φυλής. Ενημέρωση 13.30         Μια δύσκολη μέρα είναι η σημερινή Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 για το πολιτικό κομμάτι του Δήμου Φυλής. Είναι μια μέρα που θα αλλάξει όλο το πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής. Σήμερα είναι η μέρα όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει η δίκη , με κατηγορίες κακουργήματος για μερικούς, ολόκληρου του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Άνω Λιοσίων.  Αν τελικά γίνει η δίκη
...

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Άγγελος Χριστοδουλάκης : Με τι θα πληρώσουμε το σινεμά ; ; Με φρούτα ; ;

Aγγελος Χριστοδουλάκης
Πηγή:http://dadanis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_19.html

Πρίν  λίγες  μέρες  ανέβασα ένα  άρθρο Kύριε Δήμαρχε Φυλής ..Έχετε Γράμμα Ευελπιστώ στην Ευαισθητοποίησή σας !!! με  την  Βράβευση  του μικρού  Άγγελου Χριστοδουλάκη παίρνοντας ως  αφορμή την έκθεση στην  οποία με  γλαφυρό τρόπο  περιέγραφε  πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα  και  οι  συνθήκες  διαβίωσης  του .

Πολλά τα σχόλια , θετική σκέψη από πολλούς , πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν , λόγια συμπαράστασης πολλά , καλά και τα τρόφιμα , καλά και τα λόγια συμπόνοιας ......

Μόνο  που  για να  πω  την  αλήθεια  δεν φτάνουν μόνο αυτά !!!

Εδώ  χρειάζονται  αποφασιστικές  λύσεις  που  θα  δώσουν ανάσα  στην Οικογένεια να επανέλθει  και  να αντιμετωπίσει  την  ζωή  με  αξιοπρέπεια  και  με  ελπίδα .   Εδώ χρειάζεται  θεσμική παρέμβαση αλλά και Οικονομική
...

Το ιστορικό της φωτιάς αλλά και οι πρώτες κινήσεις του Δήμου Φυλής μετά την πυρκαγιά στο δημοτικό κτήριο


   Η ταλαιπωρία είναι ζωγραφισμένη στα μάτια των δύο αντιδημάρχων Θανάση Σχίζα και Μιχάλη Οικονομάκη που βρίσκονταν από τους πρώτους στο σημείο της πυρκαγιάς. Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν ενημερώθηκαν ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτήριο του δήμου στον οικισμό Γεννηματά και έτρεξαν αμέσως εκεί.
   Από ότι μαθαίνουμε το κτίριο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές στο ισόγειο καθώς και ολική καταστροφή στην ηλεκτρική εγκατάσταση. Ήδη έχει γίνει προανάκριση από την πυροσβεστική αλλά και από την ασφάλεια για τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν στην πυρκαγιά. Μεγάλη εντύπωση  κάνει το γεγονός ότι βρέθηκε σπασμένο παράθυρο και ταυτόχρονα η κεντρική είσοδο παραβιασμένη και
...

Έκτακτο!!!! Φωτιά σε κτήριο του Δήμου. Ενημέρωση 12.30(φωτό)

 
 Φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτήριο του Δήμου Φυλής στον οικισμό Γεννηματά. Στο χώρο αυτό  στεγάζονται τα γραφεία των παιδικών σταθμών , περιβάλλοντος καθώς επίσης και τα γραφεία των σχολικών επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας.  Οι πρώτες αναφορές είναι
...

Άσπρισε ο Δήμος Φυλής

Αυτή τη φορά δεν ήταν τα χιόνια που άσπρισαν το Δήμο Φυλής αλλά η ολοκλήρωση των διαβάσεων πεζών σε σημεία του δήμου Φυλής κοντά σε σχολεία και κεντρικές οδούς.
Ακολουθεί το Δ.Τ. που έβγαλε πριν λίγες οι μέρες το γραφείο τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαμόρφωση διαβάσεων πεζών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε σημεία του οδικού δικτύου με αυξημένη κυκλοφορία και μεγάλη επικινδυνότητα, ολοκλήρωσε πρόσφατα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Δήμου Φυλής για τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών.
Άμεση προτεραιότητα έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία στα σημεία που παρατηρείται κίνηση μαθητών (δρόμοι μπροστά από εισόδους σχολείων) και σε κυκλοφοριακούς κόμβους, με σκοπό να αποτραπούν πιθανά ατυχήματα και να είναι ασφαλέστερη η κίνηση των πεζών όταν διασχίζουν κάθετα το οδόστρωμα.
Ειδικότερα, για την προστασία των μαθητών διαμορφώθηκαν διαβάσεις πεζών σε
...

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Για ποιόν κτυπάει η "κουδούνα"

   
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό  στο facebook ο Βαγγέλης Σταματάκος κτυπάει ......... καμπανάκια.  
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό post  που ανέβασε:

   "Δεν μου άρεσε ποτέ να μιλάω και να εκφράζομαι ιδιαίτερα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Έρχεται όμως η στιγμή που πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να παίρνει θέση και να λέει την γνώμη του σύμφωνα με την αλήθεια. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν και να συνειδητοποιησουν, πως
...

Συνέλαβαν τους αρχηγούς της συμμορίας των Ρομά

Κοσμήματα και χρήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες αλλά και σε θυρίδες τραπεζών, έκρυβαν τα μέλη της συμμορίας των Ρομά που είχαν γίνει ο «φόβος και ο τρόμος», τα τελευταία 5 χρόνια, για τους ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα, όπου έμπαιναν και άρπαζαν τιμαλφή, μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα.

Εν των μεταξύ, σήμερα συνελήφθη στο Καματερό και ο τρίτος φερόμενος ως αρχηγικό μέλος Σ.Π. που είχε το ψευδώνυμο «Χηλάς» ή «Ψηλός». Προ ημερών είχαν συλληφθεί και άλλα δύο αρχηγικά μέλη που
...

Πολλές φορές οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους    Πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός πιάνει εικόνες που από μόνες τους φτιάχνουν ιστορίες.
  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στην κοπή της πίτας του ειδησεογραφικού portal pitsounicity.gr που έγινε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου , ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε " μια πολύ χαρωπή παρέα.
Το στόρυ μπορεί να έχει κάπως έτσι:
...

Φωτίου: Κέντρα γειτονιάς τα δημοτικά σχολεία -Αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς


Στην ενίσχυση των δημοτικών σχολείων με επιπλέον βάρδιες εκπαιδευτικών από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κει μέχρι τις 10 μ.μ, αναφέρθηκε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.
Η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό τα δημόσια σχολεία θα λειτουργούν ως κέντρα γειτονιάς με στόχο να γίνουν πόλος έλξης στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας και της απόκτησης άλλων γνώσεων για τους μαθητές.
Τα κέντρα γειτονιάς θα έρεθουν να ενισχύσουν το ρόλο του «ανοικτού σχολείου» κάτι
...

Ένα υπέροχο βίντεο από τα χιόνια που έπεσαν στις γιορτές


Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη Δημοτική Ενότητα Φυλής όπως δεν την έχετε ξαναδεί:
...

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Αράχωβα της Αττικής η Φυλή, το όραμα της διοίκησης του Δήμου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα όραμα της διοίκησης του Δήμου είναι να αποτελέσει η Φυλή την Αράχωβα της Αττικής, δηλαδή τόπο προορισμού για όλη την Αττική, τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017 στο ανακαινισμένο Δημαρχείο ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ, ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έπιασαν τόπο οι ευχές όλων στην περσινή κοπή της πίτας κι έτσι ο παπα Δημήτρης επέστρεψε στην ενορία του.
Έκανε επίσης έναν απολογισμό των έργων που πραγματοποιεί ο Δήμος στη Φυλή, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Δημαρχείο που παρέμενε σε ερειπιώδη κατάσταση από το σεισμό του 1999, την αποχέτευση ακαθάρτων στη
...

Έρευνα Ελεύθερου Τύπου: Εγκληματικότητα «Βενεζουέλας» στην Δυτική Αττική


 Η αμείλικτη πραγματικότητα στο θέμα της ασφάλειας στη Δυτική Αττική, που δεν φτάνει ως εικόνα στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφεται σε έρευνα του «Ε.Τ.».
Τα στοιχεία με την υποστελέχωση και την υποαστυνόμευση στις γειτονιές των περιοχών αυτών αποδομούν το «αφήγημα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί αλλαγής σκηνικού στη Δυτική Αττική με ενδυνάμωση των τοπικών υπηρεσιών. Παρά τις καλές προθέσεις του κ. Νίκου Τόσκα, η βαριά εγκληματικότητα πηγάζει, όπως λένε έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., από τη Δυτική Αττική και «διαχέεται» από εκεί στην υπόλοιπη Αθήνα, χωρίς να έχει γίνει προσπάθεια ενδελεχούς έρευνας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Ετσι, το σχέδιο του υπουργείου έχει τελματώσει.
Ναρκωτικά, όπλα, σωματεμπορία, λαθρεμπόριο τσιγάρων, εκβιασμοί, ληστείες με καλάσνικοφ που δεν έρχονται στο φως τη δημοσιότητας και καταυλισμοί-«ορμητήρια» εγκλήματος συνθέτουν το σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά η Ασφάλεια διαθέτει μόλις ένα όχημα
...

Γ. Σγουρός: Οι μάσκες έπεσαν και δεν μπήκε ούτε το Τριώδιο


...

Απαράδεκτα "παραμύθια ανακύκλωσης" στην Φυλή.
 του Θωμά Μπιζά.

Έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο πρωτοβουλίας πολιτών για 
Δημιουργία Περιβαλλοντικού Συλλόγου Φυλής Δυτικής Αττικής.
Δεν  γνωρίζω αν αυτή η πρωτοβουλία είναι υπαρκτή ή αν είναι κάτι ανύπαρκτο  που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς .
Πρόσεξα όμως την «επιχειρηματολογία» που υπάρχει σε αυτό το 
κείμενο και που αξίζει να σχολιαστεί γιατί  την ακούμε όλο και πιο 
συχνά από διάφορα άτομα που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η 
χωματερή της Φυλής πρέπει να κλείσει με την ολοκλήρωση της 
Β Φάσης.

Λέει  λοιπόν το κείμενο  : «Μέχρι τώρα όμως ήμασταν 
εγκλωβισμένοι στην διεκδίκηση άλλου χώρου ταφής των 
απορριμμάτων , μακριά από την περιοχή μας».
Δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν «εγκλωβισμό» την διεκδίκηση  
...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φυλής έκοψε την πίτα του


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση και η κοπή της πίτας της Οργάνωσης Μελών των Άνω Λιοσίων και Φυλής, το Σάββατο 14 Γενάρη, στην κοσμική ταβέρνα «Χρυσό Βαρέλι» στη Χασιά.
Στη συνεστίαση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αθανασίου Νάσος, Δέδες Γιάννης, Πάντζας Γιώργος, Σκουρολιάκος Πάνος και η υποψήφια βουλευτής Καράλη Κατερίνα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου Γιάννης και οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι: Βάβουλα Αριστέα, Παππά Γιώτα και Ταξιάρχης Φαρμάκης. Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων: «Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής» Κώστας Λουμιώτης, «Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση» Οδυσσέας Καμπόλης, «Δύναμη Συμμετοχής» Δημήτρης Μπουραΐμης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Δρόλιας Θεοδόσης και Κουράση Χρυσούλα. Ο Συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Αττικής Αντώνης
...

Δημήτριος Τσιουμπρής:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

            Στις 17/12/2016 στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φυλής, κουβεντιάστηκε ο προϋπολογισμός του 2017.
            Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.
            Ο επικεφαλής της Λαϊκής  Συσπείρωσης  Φυλής καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2017 λέγοντας πως ρίχνει τα βάρη στους δημότες.
             Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ( και η πρώτη φορά Αριστερά ) υλοποιώντας τις κατευθύνσεις των μνημονίων περικόπτουν κάθε χρόνο την κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους. Παράλληλα καλεί τους Δήμους να τα βγάλουν πέρα με ίδιους πόρους. Με αυξήσεις στα
...

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Ιστορίες της κρίσης ή μήπως πραγματικότητα;    Μία νέα χρονιά ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Μία νέα χρονιά που όπως δείχνουν τα πράγματα αν δεν είναι χειρότερη θα είναι στα ίδια με αυτήν που έφυγε.  Στην μέχρι σήμερα αντοχή μας βασικό ρόλο έπαιξε ο θεσμός της οικογένειας με τον ένα να στηρίζει τον άλλο. Ένας θεσμός που βοήθησε τον ελληνισμό να περάσει πολλά από τα προβλήματα που έπεφταν πάνω στους Έλληνες εκατοντάδες χρόνια άρχισε και αυτός να κλονίζεται επικίνδυνα.
  Μια από τις ιστορίες της κρίσης θα μπορούσε να ήταν και η παρακάτω:
   " Με τους φόρους να είναι δυσβάστακτοι πλέον η οικογένεια ψάχνει να βρει τρόπους ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.  Γονέας μεταφέρει την περιουσία του στη κόρη του που έχει εισοδήματα γιατί η πενιχρή σύνταξη που παίρνει πλέον δεν τον φτάνει για να επιβιώσει και όχι για να πληρώσει
...

Πρόσκληση για την Κοπή Βασιλόπιτας από το Σύλλογο Παναγία ΚανάλαΦιλανθρωπικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Παναγία Κανάλα Άνω Λιοσίων Φυλής, Αττικής.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 17:00, στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», με πολλά δώρα για όλα τα παιδιά, λιχουδιές, μουσική, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. 
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά, τα μέλη του Ευξείνειου Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου (Ε.Μ.ΠΟ.Σ) υπό
...

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Θρηνεί ξανά το Πανόραμα


  Για δεύτερη φορά η συνοικία Πανοράματος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο μέσα σε λίγο καιρό. Ο χάρος αυτή τη φορά κτύπησε την οικογένεια του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Σαμώλη παίρνοντας μαζί του το γιο του Μάκη.  Ο Μάκης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 42 το απόγευμα της Παρασκευής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και δεκάδες φίλους και γνωστούς. Ήταν μέσα
...

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 16-1-2017 & ΩΡΑ 13:00 Μ.Μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ
                                                                                                                                                                              Άνω Λιόσια 12-1-2017
                                                                                                                                                                               Αριθ. Πρωτ.: 1519

                                                                                                                                ΠΡΟΣ
                                                                         Τον Δήμαρχο, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και
                                                                        Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φυλής

                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
          Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων, έδρα του Δήμου Φυλής, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στις 16-1-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, για να συζητήσουμε στην με αρ. 1συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα πιο κάτω θέματα :
...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Ο.Ε. ΣΤΙΣ 16-1-2017 & ΩΡΑ 12:30 Μ.Μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                         
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ                                                                                                             
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                                                                                                                                                                                                             Άνω Λιόσια 12-1-2017
                                                                                                                         Αριθ. Πρωτ.: 1588

                                                                                                                 Π Ρ Ο Σ
                                                                           
                                                  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
      Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων, έδρα του Δήμου Φυλής, στις 16-1-2017, ημέραΔευτέρα και ώρα 12:30 για να συζητήσουμε στην με αρ. 2 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τα παρακάτω θέματα:
...

Ανακοίνωση Συλλόγου Πανοράματος για τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.   Ο Σύλλογος Πανοράματος θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κο Μιχάλη Οικονομάκη για την αποτελεσματική προσπάθεια στην αντιμετώπιση του χιονιά στην περιοχή μας. Παρόλα τα συνεχή δύσκολα καιρικά φαινόμενα
...

Θανάσης Σχίζας: Τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί θα άρουν την επικινδυνότητα της οδού Βυζαντίου.


    Με αφορμή το δημοσίευμα σχετικά με την επικινδυνότητα της οδού Βυζαντίου ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας μας έκανε την παρακάτω ενημέρωση.
 "Η τεχνική υπηρεσία είχε καταθέσει αίτηση για την τοποθέτηση φαναριού στην συμβολή της οδού Βυζαντίου με την λεωφόρο Φυλής που όμως δεν έγινε αποδεκτή. Γνωρίζοντας το πρόβλημα ορατότητας που υπάρχει έχει δρομολογηθεί ώστε στην ανακατασκευή της λεωφόρου Φυλής το
...

Δούρου εναντίον Σγουρού: “Εκτίθεσαι”


Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Ο κ. Σγουρός πριν λίγες μέρες είχε κατηγορήσει την Περιφέρεια Αττικής πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα (13-01-2016) η Ρένα Δούρου με ανακοίνωση της του απαντάει ότι εκτίθεται.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Κάποιες φορές η σιωπή είναι χρυσός.  Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να το κατανοεί ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων προκειμένου να τύχει σχετικής δημοσιότητας Όμως τα λάθη του, οι παραλήψεις και η επιμονή του, τον εκθέτουν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε αποσπάσματα από τις σχετικές ανακοινώσεις του στις 20/12/2016 και 11/1/2017:
...

Πυρκαγιά στη μονοκατοικία στα Άνω Λιόσια, όπου εξερράγη βόμβα την Πρωτοχρονιά


Νέα αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους πίσω από το Ολυμπιακό στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια , όταν ξέσπασε πυρκαγιά στην ίδια μονοκατοικία όπου πριν από μια εβδομάδα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 3 και 10 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη σοφίτα και την κεραμοσκεπή της κατοικίας. Ολόκληρο το πάνω μέρος της κατοικίας «λαμπάδιασε» ενώ επί τόπου έσπευσαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες, οι οποίοι την έθεσαν υπό έλεγχο και στη συνέχεια την κατάσβεσαν.
Υπενθυμίζεται, ότι στη συγκεκριμένη μονοκατοικία που ανήκει σε 70χρονο, άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό
...

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικές παρεμβάσεις από τα στελέχη της ΕΥΠΟΛΙΣ


    Η επέλαση του χιονιά που τελικά χάιδεψε την περιοχή μας έβγαλε  και άλλες ειδήσεις. Διαβάζοντας στις σελίδες του facebook παρατηρούμε τις σημαντικές παρεμβάσεις που έκαναν   στελέχη της δημοτικής παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετείχαν, μέσα από σχόλια, στα διάφορα post που ανέβηκαν. Διαβάζοντας τα βλέπουμε την  κριτική που ασκούν, όπως και προβλέπετε θεσμικά, για τις ενέργειες των διαφόρων θεσμικών υπευθύνων. Δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά την άποψή μας, πως μπόρεσαν και ξεμπέρδεψαν μερικά πράγματα  που
...

Τι λέει στο Real fm η μητέρα του 12χρονου μαθητή που συγκλόνισε με την έκθεσή του (ΗΧΗΤΙΚΟ)


    Συγκλονίζει η έκθεση ενός 12χρονου μαθητή για τον Γολγοθά που περνάει η πολύτεκνη οικογένειά του. Η έκθεση κέρδισε βραβείο στον Διαγωνισμό του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Θεόφιλος - Στήριξη στην πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια» με θέμα «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη πολύτεκνη οικογένεια στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι αρωγοί
...

«Μέθοδος ΚΕΠ» για μονιμοποίηση συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ

Μέσω «κλειστού» διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σχεδιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοι σταθμοί, Κοινωνικές Δομές των ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για μέθοδο που είχε ακολουθηθεί το 2006 από την κυβέρνηση Καραμανλή επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της
...

Βασίλης Γκόλτσιος: ΤΕΤΡΑ…Πληξία στην ΕΛ.ΑΣ.


Στην ληστεία της Εταιρείας Υφαντής ενεπλάκη  ομάδα αστυνομικών .Πάνω που τους είχαν εγκλωβίσει και με σημαντικό κίνδυνο της ζωής τους, αφού επρόκειτο για αδίστακτους ληστές οπλισμένους με Καλάζνικοφ,  μέσω των ασυρμάτων τους ζήτησαν ενίσχυση.
Ζήτησαν βοήθεια.
Το μήνυμα όμως δεν έφθασε στον προορισμό του ποτέ και οι ληστές εξαφανίσθηκαν.
Η απορία του καθενός μας είναι γιατί το μήνυμα δεν έφθασε στον προορισμό του.
 Και η απάντηση :
Γιατί οι αστυνομικοί μας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ακόμη, η για να ακριβολογούμε, να επανέλθουν στο παλαιό αναλογικό και ξεπερασμένο σύστημα επικοινωνίας αφού το νέο πολυδιαφημισμένο σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας το επονομαζόμενο  ΤΕΤΡΑ είναι εδώ και μερικά χρόνια εκτός λειτουργίας.
Το θέμα μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές αλλά φαίνεται ότι η επίλυση του προβλήματος καρκινοβατεί και κάπου σκοντάφτει.
Τι όμως είναι το σύστημα TETRA ;
Είναι  ένα προηγμένο ψηφιακό σύστημα ραδιοεπικοινωνιών, βασισμένο στην πρωτοποριακή
...

Επανήλθε στα κανονικά επίπεδα το δίκτυο της ΔΕΗ

    


     Από τη μία η κακοκαιρία από την άλλη οι παράνομες συνδέσεις είχαν αφήσει αρκετές γειτονιές της περιοχής χωρίς ρεύμα. Άμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή δημάρχου Μαρίνου Σαρλά και έπειτα από συντονισμένε ενέργειες του Δήμου Φυλής και ΔΕΔΔΗΕ ,με  την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Η διακοπή σε σαράντα σημεία ρευματοκλοπής το δίκτυο αποφορτίστηκε  και επανήλθε στα κανονικά του επίπεδα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους νόμιμα συνδεδεμένους δημότες.
Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανάρτηση που έκανε ο αναπληρωτής δήμαρχος ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης Μαρίνος Σαρλάς:
...

Απίστευτος διάλογος Κρεμμύδα με δημότη

Αφορμή για έντονο διάλογο μεταξύ του δημοτικού συμβούλου κ. Κρεμμύδα και δημοτών του Δήμου Φυλής υπήρξαν οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, στις οποίες φαίνεται να παραδίδει θερμαντικά σώματα στο νηπιαγωγείο
...

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινάει άμεσα η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων   Καρπούς απέδωσαν οι παρεμβάσεις στον πρώην Ο.Σ.Κ που είχαν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2014 αλλά και οι μετέπειτα συναντήσεις που είχε ο  Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στις Κτιριακές Υποδομές σχετικά με την ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
  Στις συναντήσεις του 2014 είχε γίνει αναφορά για το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων ότι θα ήταν εφικτή η κατασκευή του εάν υπήρχε η χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν άφησε την τότε κουβέντα να πέσει κάτω και κατάφερε μέσω της Περιφέρειας Αττικής να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου. Έτσι λοιπόν σήμερα 12 Ιανουαρίου 2017 η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» στον
...

Ετήσια χοροεσπερίδα και κοπή πίτας από το Σύλλογο Κρητών


...

Το ειδησεογραφικό Portal Pitsounicity κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του


...

Πρόσκληση για ένα όμορφο βράδυ από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ


...

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της σπείρας με τις Ferrari


   Συνελήφθη το απόγευμα, σε περιοχή του Πειραιά, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 35χρονος Ρομά, που φέρεται να ήταν αρχηγός της μίας από τις δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες διέπραξαν σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη
...

Ευχαριστίες του Συλλόγου Επτανησίων και φίλων Δήμου ΦυλήςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Επτανησίων και φίλων Δήμου Φυλής  ,ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της Θεατρικής του ομάδας για την υπέροχη θεατρική παράσταση “Πρόσεχε τι εύχεσαι....” H οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2016, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου  ΓΕΛ , Άνω Λιοσίων.
Ευχαριστούμε θερμά,τα παιδιά και τους γονείς της  Θεατρικής  μας ομάδας, την Σκηνοθέτη-Σεναριογράφο και Ερμηνεύτρια Ιωάννα Δ. Σουλιώτη ,για την εξαιρετική συνεργασίας μας .
Επίσης τους συντελεστές :Μουσική επιμελήτρια –Ελπίδα Παπανικολάου ,Σκηνικά-Γεώργιο Τσαμαδιά,Τεχνική επιμελήτρια –Μαρκέλλα Ζώη, Ηχοληψία –Σύρος Δήμητριος & Λάμπρος Ο.Ε.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητισμού Δήμου Φυλής “Πάρνηθα”κ.Γεώργιο Μαυροειδή ,τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Φυλής κ.Νίκο Χατζητρακόσια,τον Διευθυντή  του 2ου  ΓΕΛ ,Άνω Λιοσίων κ Μανώλη
...

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτά από τις 9 το πρωί όλα τα σχολεία με εξαίρεση το Δημοτικό της Ζωφριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανοιχτά από τις 9 το πρωί όλα τα σχολεία με εξαίρεση το Δημοτικό της Ζωφριάς
Ανοικτά, από τις 09:00 και μετά, θα είναι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή.
Εξαίρεση το 3ο-8ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων (Ζωφριά) που θα μείνει κλειστό όλη την ημέρα.
Εξ άλλου ανοικτοί θα είναι όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί σε Άνω Λιόσια-Ζεφύρι και Φυλή.
Στην Απόφαση αυτή κατέληξε ο Δήμος Φυλής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων για τους
...

Την Παρασκευή η κοπή πίτας του Σωματείου Εργαζομένων


...

Κλειστό το Δημοτικό Ωδείο Φυλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Φυλής και η Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου ενημερώνουν γονείς και μαθητές ότι για σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου αναβάλλονται τα μαθήματα σε όλα τα μουσικά Τμήματα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν την περιοχή.


...

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση "ανοικτοί δρόμοι" (βίντεο)Άρχισαν να φτάνουν τα φορτηγά από το Μεσολόγγι φορτωμένα με αλάτι. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ελλάδα λίγο έλειψε να αφήσουν χωρίς αλάτι την περιοχή μας . Το πρόβλημα δημιουργήθηκε αφού  η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα φορτηγά στην Κορίνθου-
...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΦΥΛΉΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα μείνουν, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, μετά από Απόφαση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, δηλαδή τα
...

Σε ετοιμότητα και σήμερα ο Δήμος Φυλής      Με τις πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να συγκεντρώνονται τα μηχανήματα, που θα ριχτούν στη "μάχη" του χιονιά,στη λεωφόρο Φυλής στο ύψος της Παναγιάς Κανάλας. Αν και οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι πιο συγκρατημένες για τη κακοκαιρία που πλησιάζει την Αττική, ο Δήμος για ακόμη μια
...

"Έλα στον κύκλο μας" από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής


...

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Το νέο στρατηγείο του Ξένιου 943 FMΑπό αύριο 9 Ιανουαρίου 2016 ξανά στον αέρα  ο ραδιοφωνικός σταθμός  Ξένιος FM που τόσο μας έλειψε. Συντονιζόμαστε
...