ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ

Ανοιχτή επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Άνω Λιόσια, 11/01/2018

Θέμα: «Να επιβληθούν νόμοι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο δήμο Φυλής»

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα πρόσφατα - αλλά όχι τελευταία - εγκληματικά περιστατικά σε βάρος συνδημοτών μου, επιθυμώ μέσω της ανοιχτής επιστολής που σας απευθύνω ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των κατοίκων και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Φυλής, να σας εκφράσω τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση όχι μόνο την δική μου αλλά και όλων των συνδημοτών μου.

Η περιοχή του δήμου Φυλής έχει ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά ενώ διαθέτει επιπλέον τη μοναδική χωματερή της Αττικής, προσφέροντας τις «υπηρεσίες» της στο λεκανοπέδιο για περισσότερα από 50 χρόνια. Ο απολογισμός είναι τραγικός: τουλάχιστον ένας θάνατος σε κάθε οικογένεια εξαιτίας της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Απέναντι σε αυτήν την προσφορά, η απάντηση και το «ευχαριστώ» της πολιτείας, διαχρονικά, είναι να εθελοτυφλεί, δημιουργώντας δίπλα στη χωματερή απορριμμάτων και μια κοινωνική χωματερή, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις, μία εκ των οποίων είναι και η τεράστια αύξηση της παραβατικότητας.

Κύριε Υπουργέ,

η δημοτική αρχή δεν είναι μόνο αναρμόδια αλλά και ανίκανη να αντιδράσει απέναντι στα καθημερινά κρούσματα εγκληματικότητας αλλά και στην παραβατική συμπεριφορά μερίδας των τσιγγάνων – Ελλήνων πολιτών, στην οποία εσχάτως προστίθενται και δολοφονικές επιθέσεις κυρίως εναντίον ηλικιωμένων ανθρώπων.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο σας εκτός από τη φυσική, έχει και την ηθική υποχρέωση να μας προφυλάξει, εφαρμόζοντας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες τους κανόνες δικαίου που διέπουν ολόκληρη τη χώρα. Έχετε τη φυσική και ηθική υποχρέωση να επιβάλλετε νόμους για ΟΛΟΥΣ και όχι για λίγους. Νόμους που – τουλάχιστον στην περιοχή μου – καταπατούνται συστηματικά, θυσία στο βωμό της ανοχής που επιδεικνύετε.
 
Για του λόγου το αληθές, σας προσκαλώ σε μια απογευματινή βόλτα στη λεωφόρο Φυλής καθώς και τις συνοικίες των Αγίου Ιωάννη, Αγίου Δημητρίου, Λίμνης, Ζεφυρίου κ.α – με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας βέβαια - προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι ζούμε σε συνθήκες που δεν αρμόζουν ούτε σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά ούτε και σε μια χώρα που δίδαξε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Όσοι κατοικούμε σε αυτήν την, σκοπίμως, παραμελημένη περιοχή της Αττικής, έχουμε δικαίωμα για ένα καλύτερο, αξιοπρεπές αλλά κυρίως ασφαλές αύριο. Και οφείλετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να μας το εξασφαλίσετε.

Εν αναμονή της απάντησης για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι και ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του  - με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες - υποσχέθηκε πως η Δυτική Αττική θα σταματήσει να είναι η «πίσω αυλή» του λεκανοπεδίου.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν, λοιπόν, ώστε τα λόγια να μη μείνουν απλές υποσχέσεις.


Με εκτίμηση

Κώστας Παπαϊωάννου
Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Φυλής
Δημοτικός Σύμβουλος
ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια