«Κοντά στους Φοιτητές» που σπουδάζουν στην επαρχία βρίσκεται από φέτος ο Δήμος Φυλής.


   Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, οι φοιτητές του δήμου μας, που σπουδάζουν εκτός Αθηνών, θα τροφοδοτούνται κάθε μήνα με πακέτο που θα περιλαμβάνει είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής.
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους και θα υλοποιηθεί μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής.
«Στο νέο ξεκίνημα των παιδιών μας, ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τους γιατί “κέρδισαν με το σπαθί τους” και με πολύ κόπο το δικαίωμα στη μόρφωση. Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους γιατί τους θέλουμε κοντά μας με πολλά πτυχία και μεταπτυχιακά», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να είμαστε στο πλευρό του δημότη από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι την επαγγελματική του αποκατάσταση».
Ο Δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε τη νέα Κοινωνική Δράση για τους φοιτητές, τη δεύτερη μετά την καθιέρωση του χρηματικού βραβείου που απονέμει ο Δήμος στους μαθητές που εισάγονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στις αρχές Ιανουαρίου, κατά την εκδήλωση βράβευσής τους.
«Τα τρόφιμα θα φτάνουν στην πόλη που σπουδάζει το κάθε παιδί, χωρίς καμμιά επιβάρυνση του φοιτητή ή της οικογένειάς του, γιατί θέλουμε στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, οι φοιτητές μας να έχουν εξασφαλισμένη τουλάχιστον τη διατροφή τους, όπου και αν βρίσκονται», δεσμεύτηκε ο Χρήστος Παππούς.
Οι δικαιούχοι του φοιτητικού πακέτου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση gd@fyli.gr ή να τα καταθέτουν στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Αθηνών 18, Άνω Λιόσια, Τηλ. 211 4115224-5). Το έντυπο της αίτησης καθώς και η λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής www.fyli.gr ("κατεβάστε" την ΑΙΤΗΣΗ και τη ΛΙΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ).
Η υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών ξεκινά από Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.
KONTA STON FOITHTH Aitisi neoKONTA STON FOITHTH Dikaiologitika

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια