Μικρής έκτασης προβλήματα από τη χτεσινή βροχόπτωση στο χώρο του 3ου Λυκείου

Φωτό αρχείου


   Για ακόμη μία φορά η χτεσινή έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία του 3ου Λυκείου Άνω Λιοσίων. Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της ανάποδης κλίσης που έχει το προαύλιο και έτσι αναγκαστικά τα νερά απομακρύνονται μέσω των ανάλογων φρεατίων. Παρόλο που τα φρεάτια είχαν έγκαιρα αλλαχτεί και καθαριστεί αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να απορροφήσουν τα νερά. 
   Αν και η συσσώρευση υδάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου δεν ήταν στο μέγεθος προηγούμενων ετών, παρ΄ όλα αυτά η σχετική αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν αρκετή ώστε οι μαθητές να ζητάνε  να αποχωρήσουν. Η δήλωση υπεύθυνης εκπαιδευτικού προς τους μαθητές να μη δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες  δεν είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα ετών. Το σωστό κατά την άποψή μας θα ήταν να πιέσουν όλοι για την οριστική λύση και να μη βιώνουν καθηγητές  και  μαθητές την  ίδια ταλαιπωρία σε κάθε έντονη βροχόπτωση.  Με τις κατάλληλες ενέργειες που έγιναν στη συνέχεια, βάζοντας σε λειτουργία και την αντλία που τους έχει χορηγήσει ο δήμος Φυλής για τις έκτακτες καταστάσεις, δεν επαναλήφθηκαν εικόνες του παρελθόντος (βλέπε αρχική εικόνα).
  Άμεσα από την μία πλευρά ο ιδιοκτήτης του χώρου από τα ενοίκια που εισπράττει (2.100€ μηνιαίως βλέπε σχετική φωτογραφία παρακάτω)  θα πρέπει να δρομολογήσει λύση.  Από την άλλη και ο δήμος Φυλής να εφαρμόσει την απόφαση που έχει πάρει για την ανακατασκευή του προαυλίου ώστε να δοθούν οι σωστές κλίσεις και να μην έχουμε επανάληψη του γνωστού προβλήματος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια