Ξεκινάει η αποχέτευση ακαθάρτων στη Δημοτική Ενότητα Φυλής


   Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Φυλής είναι το ελλιπές αποχετευτικό δίκτυο που δημιουργεί πολλές φορές  προβλήματα με δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή, τόσο αναπτυξιακές, όσο και περιβαλλοντικές. Το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων είναι έντονο όμως η λύση του θα αποβεί προς όφελος της δημόσιας υγείας, αλλά και της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.
  Ξεκινάει το επόμενο διάστημα η πρώτη φάση του έργου αξίας 719.000€ για την επέκταση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και τη μεταφορά των λυμάτων προς τον Κεντρικό Αγωγό Αποχέτευσης (Κ.Α.Α.).
  Η ενόχληση θα είναι προσωρινή, ενώ το έργο που θα γίνει θα είναι μόνιμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πινακίδα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Φυλής. Παρόλο που η έγκριση του έργου πέρασε δυσκολίες,  εντός και εκτός των τειχών της περιοχής, ξεκινάει. Το μήκος του υπό μελέτη δικτύου θα είναι 6.609 µ. και οι αγωγοί θα τοποθετηθούν κατά μήκος των διανοιγμένων οδών σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού, ενώ θα αναβαθμίσει και θα βγάλει από το βραχνά των βόθρων τις παρακείμενες οικίες.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια