Οι ζυμώσεις για το δημαρχιακό θώκο ξεκίνησαν;;;



   Αν και η εκλογική αναμέτρηση του 2019 απέχει ακόμη χρονικά, έντονες είναι οι συζητήσεις για το δημαρχιακό θώκο αλλά και οι ζυμώσεις μεταξύ των διεκδικητών. Η βολιδοσκόπηση διαθέσεων και προθέσεων καθώς και η συγκρότηση "μετώπων" βρίσκεται σε εξέλιξη. 
  Το τοπίο θολό με τα "πηγαδάκια" να κάνουν λόγο για διαζύγια, γάμους, νέες αφίξεις και κρυφές συμφωνίες.  Οι φήμες για νέες παρατάξεις και νέους σωτήρες όλο και φουντώνουν. Τον καμβά συμπληρώνουν (δια της απουσίας τους!) οι εκλεγμένοι που "άραξαν" νωχελικά περιμένοντας τους "άλλους" να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ξέχασαν  ότι η θέση που έλαβαν από τους ψηφοφόρους τους δεν έπρεπε να μένει κενή, ξέχασαν ότι ο θεσμικός τους ρόλος είναι να εκφράζουν το συμφέρον του πολίτη, να ομιλούν αντ΄ αυτού να μεριμνούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για τη χρηστή διοίκηση.
  Η "σιέστα" τους παρατεταμένη, σχεδόν νεκρική μέχρι.... την επόμενη εκλογική  αναμέτρηση. Ναι! Τότε θα ενεργοποιηθούν ξανά δίνοντας υποσχέσεις για υποδομές, κοινωνική πολιτική και επίλυση των προβλημάτων του τόπου. Θα γίνουν οι μεσσίες που θα εργαστούν σκληρά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος!
   Κλείνουμε με ένα ερώτημα και μια ευχή:
   Πόσοι είναι διατεθειμένοι να αφιερωθούν στο κοινό όφελος χωρίς να αποβλέπουν σε ανταλλάγματα, να θυσιάσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να τιμήσουν τον κόσμο που τους θέλει στυλοβάτες στον τόπο ετούτο;
       Ο Θεός να μας φυλάει από πολιτικάντηδες που σκέφτονται τις εκλογές και να μας δώσει σωστούς πολιτικούς με το βλέμμα στις επόμενες γενιές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια