Μνημόσυνο για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από το Σύλλογο Πελοποννησίων Ζεφυρίου ( βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μνημόσυνο για το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη από το Σύλλογο Πελοποννησίων Ζεφυρίου
Μνημόσυνο για τα 175 χρόνια από το θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη τέλεσε το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018, στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας,  ο Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου.
Παιδιά του Συλλόγου με εθνικές ενδυμασίες και τις σημαίες του Συλλόγου στάθηκαν πίσω από το δίσκο με τα κόλλυβα και τη δαφνοστεφανωμένη φωτογραφία του Γέρου του Μωριά.
Στο πλευρό τους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Θεοδωρόπουλο, το Βουλευτή Θανάση Μπούρα και αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού,  τους Αντιδημάρχους Γιάννη Μαυροειδάκο και Θανάση Σχίζα και το Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο. 

Στην ομιλία του ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην προσφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Έθνος κι έκλεισε με τη συγκινητική φράση που είναι χαραγμένη στο άγαλμά του μπροστά στην Παλιά Βουλή. «Έφιππος χώρει γενναίε στρατηγέ ανά τους αιώνας διδάσκων τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι».
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Γέρου του Μωριά στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και το ΔΣ του Συλλόγου που κατέθεσαν ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος και οι πατέρες της εκκλησίας.
Ακολουθούν ΒΙΝΤΕΟ μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια