Εξαιρετική επίδοση του 5ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής


   Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, βρέθηκαν στο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου έχοντας πάρει πρώτα την πρόκριση από την περιφέρειά τους.Ο διαγωνισμός αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα όλης της χώρας ένα έντονο ταξίδι διάρκειας 6 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού το Μάρτιο.Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός έχει τρεις κατηγορίες για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. Συνολικά 850 σχολεία και πάνω από 3.000 μαθητές έλαβαν μέρος στο ξεκίνημα του διαγωνισμού, που έγινε αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο. Από
  Την περιοχή μας εκπροσώπησε το 5ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων που έφτασε μέχρι τον τελικό. Οι επιλογές που είχαν οι μαθητές για τα δημοτικά ήταν να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο».
   Η επιλογή του 5ου Δημοτικού για την συμμετοχή του στο διαγωνισμό ήταν το θέμα «Εποικισμός του Άρη» καταλαμβάνοντας εξαιρετική θέση ανάμεσα στα 265 σχολεία που έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια