Με παρουσία Τσίπρα το νέο κτήριο της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής

Σε ένα νέο υπερσύγχρονο κτήριο στα Άνω Λιόσια θα στεγάζεται πλέον η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά την υλοποίηση μνημονίου συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν πριν από περίπου ένα χρόνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Δήμος Φυλής.
Τις νέες εγκαταστάσεις της Ασφάλειας θα εγκαινιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία δεν πληρώνει ενοίκιο για το διώροφο κτήριο το οποίο βρίσκεται στην οδό Κρητικού Πελάγους 13 στα Άνω Λιόσια, στο οποίο παλιότερα στεγαζόταν η Πολεοδομία, και την ανακατασκευή πραγματοποίησε ο δήμος με δικά του έξοδα.
Η μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής από το παλιό ενοικιαζόμενο κτίριο στο Αιγάλεω, σε άλλη περιοχή, είχε μπει στο τραπέζι από το 2016, όταν ξεκίνησε η αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προϋπόθεση που έμπαινε ήταν να βρεθεί κάποιο κτήριο σε σημείο που θα ικανοποιούσε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αστυνομίας, για καλύτερη αστυνόμευση και συνθήκες για τους αστυνομικούς.
Ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς,προσφέρθηκε να παραχωρήσει κατάλληλο κτήριο στην περιοχή του, αλλά και οκτώ περιπολικά, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στον δήμο. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζήτησε τα οκτώ περιπολικά που είχε σκοπό να κάνει δωρεά στην Αστυνομία, να διατεθούν αποκλειστικά για την περιοχή του, καθώς επίσης να εγκατασταθούν στο κτήριο της Ασφάλειας και δύο ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), που ούτως ή άλλως υπάγονται στα Τμήματα Ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς συνδικαλιστών για την μεταφορά του κτηρίου της Ασφάλειας από το Αιγάλεω στα Άνω Λιόσια, αλλά τελικά το θέμα προχώρησε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια