Χ. Παππούς: Οδηγούμε το Δήμο Φυλής σε νέα εποχή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χ. Παππούς: Οδηγούμε το Δήμο Φυλής σε νέα εποχή
Γυρίζουμε σελίδα κι από ουραγός του Λεκανοπεδίου, σύντομα θα είμαστε πρότυπο για την περιβαλλοντική και κοινωνική μας ανάπτυξη.
Πρώτο βήμα, η ενίσχυση της ασφάλειας στην πόλη. Επόμενο βήμα, η ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου με παράλληλη βελτίωση της ζωής των Δημοτών.

Οι στόχοι της πολιτικής
του Δημάρχου Φυλής Χ. Παππού
Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής υλοποιεί τα τρία τελευταία χρόνια ένα ολοκληρωμένο σχέδιο , με κύριους άξονες :
·        Την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου
·        Την ενίσχυση των υποδομών της πόλης
·        Τη στήριξη των συμπολιτών μας που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας  
·        Την παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών στον πολίτη
·        Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων
·        Την αλλαγή φυσιογνωμίας του Δήμου και τη μετατροπή του στο επόμενο διάστημα, σε πόλη πρότυπο για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη, με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.
·        Την υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής αυτοτέλειας του Δήμου
Τα θετικά σχόλια του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα
Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Δημαρχείο Φυλής, με αφορμή την τελετή παράδοσης του κτιρίου και των 8 νέων οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία , αποτέλεσε την αφορμή για να γίνει αναλυτική παρουσίαση από το Δήμαρχο Χ. Παππού, του σχεδίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, με στόχο την αλλαγή φυσιογνωμίας της πόλης.
Θεσμική καινοτομία του Δήμου η εγκατάσταση
φωτοβολταϊκού πάρκου στο χώρο της χωματερής
Για το σχέδιο αυτό ο Πρωθυπουργός εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια, ενώ χαρακτήρισε θεσμική καινοτομία την πρωτοβουλία του Δήμου να εγκαταστήσει φωτοβολταικό πάρκο στο χώρο της χωματερής,  η οποία θα αποκατασταθεί και θα αναπλαστεί.
Χ. Παππούς: Αλλάζουμε την αρνητική εικόνα δεκαετιών. Με όραμα
και σχέδιο, ο Δήμος Φυλής περνά στη νέα εποχή
Ο Δήμαρχος Χ. Παππούς παρουσίασε μεταξύ άλλων τα βασικά στοιχεία του σχεδίου του Δήμου, όσον αφορά την ανάπλαση της χωματερής, με στόχο αφενός να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των Δημοτών και να αλλάξει την αρνητική εικόνα δεκαετιών για την περιοχή και αφετέρου να αποτελέσει έργο πνοής για ολόκληρη την Αττική. Το έργο αυτό προβλέπει:
·        Την κατασκευή εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών  και ανεμογεννητριών,
·        Τη δημιουργία πάρκου νερού από τα στραγγίσματα των απορριμμάτων.
·        Τη δημιουργία αθλητικού πάρκου και πίστας moto cross.
Στόχος, η ενίσχυση της ενεργειακής αυτοτέλειας του Δήμου
Τα οφέλη από την υλοποίηση της συγκεκριμένης παρέμβασης θα είναι πολλά και μεγάλα.
1.      Όφελος οικονομικό, για Δήμο και χιλιάδες οικογένειες
Ο Δήμος θα εξοικονομεί σε ετήσια βάση εκατομμύρια ευρώ. Θα έχει πλέον τη δυνατότητα, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο, να γίνει «ενεργειακή κοινότητα» και να παράγει ο ίδιος το ρεύμα που είναι απαραίτητο για τις ανάγκες του. Αυτό το ρεύμα θα παράγεται από τα   φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στη χωματερή. Αυτό σημαίνει, μεσοπρόθεσμα, μηδενικό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τις ανάγκες των 112 δημοτικών κτιρίων και το δημοτικό οδοφωτισμό. Αλλά και σημαντική οικονομική ελάφρυνση για 500 οικογένειες του Δήμου σε πρώτη φάση και 3.000 οικογένειες μελλοντικά, οι οποίες θα ηλεκτροδοτούνται δωρεάν αφού επιλεγούν με βάση τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
2.      Όφελος περιβαλλοντικό, για όλους
Η παραγωγή και χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που θα παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα εγκατασταθούν στο πάρκο, σε συνδυασμό με τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών που θα υλοποιηθούν  ( π.χ. αντλίες θερμότητας, led κλπ), θα έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό όφελος για το Δήμο. Επιπλέον υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο , που είναι η ενεργειακή αυτοτέλεια του Δήμου αλλά και το όραμά μας για μετατροπή της περιοχής μας σε πράσινο Δήμο.
3.      Όφελος κοινωνικό, για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά
Στόχος του Δήμου είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας που θα επιτευχθεί, να επιστρέψει ως όφελος σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Ο Δήμος Φυλής θα παρέχει με τη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων δωρεάν ρεύμα σε τουλάχιστον 3.000 οικογένειες της πόλης, με την ολοκλήρωση του έργου. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» που έχουμε ήδη απλώσει σε όλη την πόλη.
Χ. Παππούς: Κάθε μέρα που περνά,
η ζωή των συμπολιτών μας θα γίνεται καλύτερη
Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου αυτού, ο Δήμαρχος Φυλής έκανε την παρακάτω δήλωση:
« Η σημερινή Δημοτική Αρχή υπηρετεί με συνέπεια κι ευθύνη ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, που στόχο έχει να ανατρέψει όλα όσα δεν μας επέτρεπαν τα προηγούμενα χρόνια  να έχουμε ως τόπος, ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Με το σχέδιο αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα έργα και τις παρεμβάσεις που ήδη έχουμε υλοποιήσει ή προγραμματίζουμε για το άμεσο μέλλον, ο Δήμος Φυλής περνά στη νέα εποχή. Σε μια εποχή δημιουργίας και νέων ευκαιριών, που θα κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη.
Έχουμε το σχέδιο αλλά και τη δυνατότητα να γυρίσουμε σελίδα. Να γίνουμε πρότυπο οικονομικής , κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.
Για να γίνουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα είναι αυτονόητο πως  συνεργάζομαι δημιουργικά με την Πολιτεία, τους φορείς αλλά και όλες τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, με ένα και μόνο στόχο, να πάμε την πόλη μας μπροστά.
Το παράδειγμα της συνεργασίας μας με την Κυβέρνηση , μέσω της παραχώρησης του κτιρίου και των 8 οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αστυνομεύεται καλύτερα η περιοχή μας, και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των Δημοτών μας αποδεικνύει ότι υπηρετούμε με συνέπεια τη φιλοσοφία μας.
 Με όραμα , με σχέδιο, με γνώσεις κι εμπειρία και χωρίς μιζέρια, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ώστε κάθε μέρα που περνά, η ζωή των κατοίκων του Δήμου Φυλής να γίνεται καλύτερη».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια