Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το Δήμο και για τα ευάλωτα νοικοκυριά εξήγγειλε ο Χρήστος Παππούς (βίντεο)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το Δήμο και για τα ευάλωτα νοικοκυριά εξήγγειλε ο Παππούς
«Στρατηγικός στόχος του Δήμου Φυλής είναι η ενεργειακή του αυτοτέλεια, δηλαδή να γίνει ενεργειακά αυτάρκης. Αυτό σημαίνει ότι θα μηδενίσει το ενεργειακό κόστος των δημοτικών εγκαταστάσεων και του οδοφωτισμού και θα αποκτήσει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά.» Τα παραπάνω δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Εξειδικεύοντας τη στρατηγική του Δήμου, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του προγράμματος ΗΛΙΟΣ που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας στις τρεις δημοτικές ενότητες Φυλής, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών στη Χωματερή.
«Ήδη στη Φυλή έχει αναδειχθεί εργολάβος για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης που περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτοβολταϊκών και αντλιών θερμότητας στα δημοτικά κτίρια και λαμπτήρων led στα δημοτικά κτίρια και στον οδοφωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοτική Ενότητα Φυλής δεν θα πληρώνει ΔΕΗ και πετρέλαιο για τον κλιματισμό των κτιρίων αλλά και για τον οδοφωτισμό. Παράλληλα βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου σύντομα ολοκληρώνεται ο έλεγχος, η προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.
Εξάλλου, με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε ως Δήμος ενεργειακή κοινότητα, δηλαδή να αξιοποιούμε οι ίδιοι το ρεύμα που θα παράγουμε από τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στη Χωματερή. Το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του Δήμου, ο οποίος πληρώνει ένα μεγάλο ποσόν στη ΔΕΗ, αλλά και για τις ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών του Δήμου, δηλαδή των νοικοκυριών που απειλούνται με ενεργειακό αποκλεισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας ανέφερε ότι χάρη σε αυτές τις πρωτοβουλίες ο Δήμος επιλέχθηκε από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τον αρμόδιο κρατικό φορέα σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να συνεργαστεί μαζί του, ώστε να αποτελέσει Δήμο πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια