Φεστιβάλ αναρρίχησης στον δήμο Φυλής


   O Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Φυλής Σπύρο Μπρέμπο και το Ν.Π. Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Φυλής οργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ αναρρίχησης στις 21 & 22 Απριλίου 2018, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης. 
Για μια ακόμα χρονιά το πρόγραμμα είναι πλούσιο με σημαντικούς συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ έχει γίνει πια θεσμός στη Φυλή και αποτελεί άλλη μια τουριστική προβολή της περιοχής. 
Ο Sean Villanueva, ένας από τους καλύτερους Big Wall Climbers παγκοσμίως, καθώς και ο βραβευμένος σκηνοθέτης αναρριχητικών ταινιών Rus Vakrilov είναι μόνο κάποια από τα σημαντικά ονόματα που θα καλωσορίσουμε σε αυτήν την τέταρτη διοργάνωση του φεστιβάλ. Όλοι οι καλεσμένοι και σπουδαίοι αναρριχητές, μεταξύ των οποίων και η Αργυρώ Παπαθανασίου, θα παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και των τεχνικών τους.
Το διήμερο θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και βοηθούς εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. για όλα τα επίπεδα αναρριχητών, στα αναρριχητικά πεδία «Μικρή Βαράσοβα» και «Πλάτωσι αρχαρίων».
Αρχάριοι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα ανοικτά πεδία της Πάρνηθας υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, ενώ πλήθος ελλήνων και ξένων αναρριχητών θα λάβουν μέρος στον καθιερωμένο αναρριχητικό μαραθώνιο με έπαθλα δώρα χορηγών για τους νικητές. 
Παράλληλα με τις αναρριχητικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ και ένα πλήθος υπαίθριων δράσεων όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, yoga, via ferrata, slackline, νυχτερινή αναρρίχηση αλλά και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, dj set parties και live
Για ακόμα μια χρονιά, το φεστιβάλ στηρίζεται στην ανιδιοτελή συμμετοχή εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, αναρριχητών και θαυμαστών της αναρρίχησης, μελών και φίλων εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής. 

Επιμέλεια: Κώστας Μιλόβας
ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/greece/article/festival-anarixisis-sto-dimo-filis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια