Εντυπωσίασε στο ΜΕΓΑΡΟ η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής (βίντεο)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντυπωσίασε στο ΜΕΓΑΡΟ η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής
Εντυπωσιακή εμφάνιση στο 9ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών που οργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποίησαν, το βράδυ της Κυριακής 6 Μαΐου 2018, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής.
Το μουσικό σχήμα που απαρτίζεται από τη Φιλαρμονική και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Φυλής παρουσίασε, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καλομοίρη, ένα δεκαπεντάλεπτο αφιέρωμα στους μεγάλους μας συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο και Βασίλη Τσιτσάνη και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού με τα εξής, κατά σειρά εκτέλεσης, μουσικά κομμάτια:
  • Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου (Μίκης Θεοδωράκης)
  • Οδός Ονείρων (Μάνος Χατζηδάκις)
  • Σαββατόβραδο στην Καισαριανή (Σταύρος Ξαρχάκος)
  • Αθήνα (Μάνος Χατζιδάκις)
  • Έχω μια αγάπη (Μίκης Θεοδωράκης)
  • Συννεφιασμένη Κυριακή (Βασίλης Τσιτσάνης)
Την εμφάνιση των Μουσικών Συνόλων του Δήμου στο Μέγαρο παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με τη σύζυγό του Ντίνα και η αναπλ. Δήμαρχος Τζένη Μπάρα. Μετά το τέλος του προγράμματος η διοργάνωση, κάλεσε το Δήμαρχο Φυλής να απονείμει αναμνηστική πλακέτα στον αρχιμουσικό Νίκο Καλομοίρη.
Ο Δήμαρχος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στο μαέστρο και σε όλους τους μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και η κόρη του Φανή.
«Στόχος μας πρέπει να είναι η εξωστρέφεια. Να βγάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου προς τα έξω και είμαι ευτυχής που τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής το κάνουν. Πέρσι στο Φεστιβάλ του Δήμου Πεύκης και σήμερα στο Μέγαρο μας έκαναν περήφανους και έδειξαν ότι περιλαμβάνονται στα καλύτερα μουσικά σχήματα της Χώρας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο διαφημίζοντας το Δήμο μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.
Τι είναι τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής
Τα μουσικά σύνολα του Δήμου Φυλής συγκροτούνται από τη Φιλαρμονική και τη Λαϊκή Ορχήστρα.
Η Φιλαρμονική της, τότε, Κοινότητας Άνω Λιοσίων ιδρύθηκε το 1965.
Το 1976 κι ενώ από το 1971 τα Άνω Λιόσια είχαν μετασχηματιστεί σε Δήμο, ανέλαβε τη διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ο αείμνηστος αρχιμουσικός Σταύρος Καλομοίρης. Επί των ημερών του η Φιλαρμονική εξελίχθηκε σε ένα πειθαρχημένο μουσικό σύνολο και ανέδειξε πολλούς αξιόλογους νέους μουσικούς.
Το 2003 ανέλαβε τη διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής ο αρχιμουσικός Νικόλαος Καλομοίρης, ο οποίος προσάρμοσε τη λειτουργία της στα δεδομένα ενός σύγχρονου Δήμου.
Η Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου ιδρύθηκε το 2007 και σε συνεργασία με τη Δημοτική Φιλαρμονική ανέδειξαν τις ικανότητες των μουσικών της πόλης.
Τα δύο μουσικά σχήματα έχουν συμπράξει σε πολλές εκδηλώσεις, εντός και εκτός του Δήμου Φυλής, κερδίζοντας, επάξια, την αναγνώριση του κοινού. 
Ποιος είναι ο αρχιμουσικός Νίκος Καλομοίρης
Ο Νικόλαος Καλομοίρης ασχολείται με τα πνευστά από την ηλικία των 7 ετών.
Σπούδασε θεωρία στο Ελληνικό Ωδείο.
Ανδρώθηκε μουσικά στη Δημοτική Φιλαρμονική Άνω Λιοσίων, ως εκτελεστής τρομπέτας.
Το 2003 ανέλαβε καθήκοντα αρχιμουσικού στη Δημοτική Φιλαρμονική Άνω Λιοσίων.
Το 2007 συνέβαλε στη δημιουργία της Λαϊκής Ορχήστρας και έκτοτε ασκεί καθήκοντα αρχιμουσικού των Μουσικών Συνόλων του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων και μετέπειτα Δήμου Φυλής.
Παράλληλα με τα καθήκοντα του αρχιμουσικού διδάσκει πνευστά σε παιδιά, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμμετοχή τους στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Φυλής.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια